EŞEKÇİ” MUSTAFA SPORDA BİR ÇINARDI…

 EŞEKÇİ” MUSTAFA SPORDA BİR ÇINARDI…

Konuk yazar Zeyyat Saygın`ın kaleminden Namı değer Eşekçi ``Mustafa Kılkışlı``




Mustafa Ağbey…

Mustafa Kilkışlı…

Namı değer Eşekçi Mustafa


Telefonda Mehmet İlban'ın sesi …Boğuk…”Kaybettik ! ” diyor.Kim diyorum? Mustafa Ağabey,Kılkışlı” sözlerini zoraki söylüyor.Birden burkuluyorum…


Mustafa Ağabeyi anlatmak kolay değil.Herşeyden önce bir insandı. Mütevaziydi.İnsan sarrafıydı. Çocuk ile çocuk büyük ile büyüktü.Tam bir halk adamıydı.Sizin anlayacağınız espirileriyle tam bir Nasrettin Hoca ! Protokolü cin gibi beyni ile yorumlayan bir spor lideriydi.

Kendisini babam rahmetli Alaattin Saygın'ın anılarında tanımıştım ilkj kez.Birlikte oynadıkları Gençlik İdmanyurdu'nun takım kaptanıymış Mustafa Ağabey.Serbest atışlarda etkili vuruşları olan bir futbolcuymuş.

Yöneticilik hayatı daha da renkli…Bandırmaspor'un kurucularından. Yıllardır Bandırmaspor'da yöneticilik yapmış değerli bir Ağabey.Daha dün Şehir Kulübünün yeni yerinin açılışında Milletvekilimiz Cenal Ağabey'in kendisini kucaklayıp havaya kaldırdığı dostluk tablosu gözlerimin önünde anlamlı anlamlı duruyor.

Hangi taşın altını kaldırsan Eşekçi Mustafa çıkıyor spor sayfalarında karşıma… Milliyet Gazetesi'nin Dedeler yarışında Mustafa Ağabey var.Çarpık Nevzat'ı sahaya süren takımın başında Mustafa Ağabey var.Geçmişte Hacı Bekir'de kılınan teravih namazlarında Mustafa Ağabey var.Ticaret Odalarında şeref madalyalarının arasında Mustafa Ağabey var. Bandırma'nın sadece Balıkesir'de değil Türkiye'deki manevi elçisi…

Üzgünüm… Ne diyeceğimi bilemiyorum.Kulüp Başkanımız Mehmet Kılkışlı ve ailesinin,Bandırmaspor'un,Bandırma'nın başı sağolsun.

Bir çınarı kaybettik Hem de çok değerli bir çınarı…





Zeyyat SAYGIN

Ticaret Meslek Lisesi Türk Dili Ede Öğretmeni







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı